1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan Libya’ya Doğu Akdeniz tepkisi

Yunanistan’dan Libya’ya Doğu Akdeniz tepkisi

Türkiye ile Libya’nın deniz yetki sınırlarını belirlemesi üzerine Yunanistan, Libya Büyükelçisinin 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.

Yunanistan’dan Libya’ya Doğu Akdeniz tepkisi

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Libya’nın deniz yetki sınırlarını belirlemesi üzerine Yunanistan, Libya Büyükelçisinin 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.

Yunanistan, Türkiye ile Münhasır Ekonomik Bölgenin sınırlarının belirlenmesine ilişkin mutabakat zaptı imzalayan Libya'nın Atina Büyükelçisini sınır dışı etme kararı aldı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendiyas, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın uluslararası hukuk ihlali olduğunu iddia ederek, Libya Büyükelçisi Muhammed Yunus Ebu Menfi'den 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi. 

Yunanistan bir hafta önce Libya'dan anlaşma metninin Atina'ya iletilmesini talep etmiş, aksi halde büyükelçinin sınırdışı edileceği açıklanmıştı.

Türkiye ile Libya, Doğu Akdeniz'e dair 27 Kasım'da kritik bir adım atarak 'deniz yetki alanlarını' belirleyen anlaşmayı resmen imzalamışlardı. 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası' ile Türkiye'nin Marmaris-Fethiye-Kaş kıyı hattı ile Libya'nın Derne-Tobruk ve Bordiya kıyı hattı komşu oldu. Belirlenen alanda balıkçılıktan, petrol ve doğalgaz aramaya kadar pek çok faaliyette söz hakkı Libya ve Türkiye'de olacak. Türkiye bu alanda petrol ve doğalgaz arama ve sondajı için ruhsatlandırma da yapabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler