1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BMW Çin’de elektrikli iX3 üretecek

BMW Çin’de elektrikli iX3 üretecek

Alman BMW Group, önümüzdeki sonbaharda kuzeydoğu Çin’deki tesisinde tamamen elektrikli iX3 otomobillerinin üretimini başlatmayı planlıyor.

BMW Çin’de elektrikli iX3 üretecek

Enerji Günlüğü - Alman BMW Group, önümüzdeki sonbaharda kuzeydoğu Çin’deki tesisinde tamamen elektrikli iX3 otomobillerinin üretimini başlatmayı planlıyor.

Alman otomobil markası BMW, Çin pazarı konusunda iyimser ve önümüzdeki sonbaharda kuzeydoğu Çin’deki tesisinde tamamen elektrikli iX3 otomobillerinin üretimini başlatmayı planlıyor. 

BMW Finansal Direktörü (CFO) Nicolas Peter Frankfurt’ta süren Uluslararası Otomobil Fuarı’nda verdiği demeçte “Çin, BMW Group için bir numaralı pazar. 2019’un ilk sekiz ayında çok güçlü bir performans görmekten son derece memnunuz” dedi. Peter, Çin’deki tesiste tamamen elektrikli iX3 SUV’un üretimine yaklaşık 12 ay içinde başlayacağını ve ardından otomobilin dünyadaki tüm pazarlara ihraç edileceği bilgisini verdi. 

ÇİN’DE YENİ YATIRIM OLASILIKLARI ARAŞTIRILIYOR

Çin, 2013 yılında dünya çapında BMW’nin en büyük pazarı haline geldi. Peter, Çin pazarının sadece satışlarda değil, aynı zamanda otonom sürüş, dijitalleşme de dâhil olmak üzere geleceğin teknolojileri içeren dünyanın önde gelen pazarları arasındaki rolü için de son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Peter ayrıca, BMW Group’un, Tencent ve China Unicom gibi büyük Çinli oyuncularla güçlü ortaklıklar kuruduğunu ve diğer yandan da Çin’deki yeni girişimlere yatırım yapma olasılıklarını araştırdığını vurguladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler