1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BMW’ye elektrikli araçlar için 60 milyon euro hibe

BMW’ye elektrikli araçlar için 60 milyon euro hibe

Almanya merkezli otomotiv şirketi BMW, elektrikli araçlar için batarya hücresi geliştirmek için Bavyera Eyaleti’nden 60 milyon euro geri ödemesiz fon alacak.

BMW’ye elektrikli araçlar için 60 milyon euro hibe

Enerji Günlüğü - Almanya merkezli otomotiv şirketi BMW, elektrikli araçlar için batarya hücresi geliştirmek için Bavyera Eyaleti’nden 60 milyon euro geri ödemesiz fon alacak.

Alman otomotiv şirketi BMW elektrikli araç çalışmalarını hızlandırıyor. Elektrikli araç üretim zincirinin tamamını gerçekleştiren ilk otomobil şirketi olmayı hedefleyen şirket, yeni pilot fabrikasında lityum-iyon batarya hücresi üretiminde malzeme seçiminden hücre bileşimine ve tasarımına, standartlara yakın üretim ve geri dönüşüme kadar tüm hücre değer zincirine hakim olacak. 

Önümüzdeki yıldan itibaren İ3, İX3, iNEXT ve İ4 modellerini de elektrikli üretecek olan şirket, Bavyera Eyaleti’nden 60 milyon euro geri ödemesiz fon aldı. BMW fonu elektrikli araçlar için batarya hücresi geliştirmek için değerlendirecek. Batarya hücreleri ayrıca yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik ile üretilecek.

10 yıl içinde araçlarının üçte ikisini elektrikli üretmeyi planlayan Bavyera Motor Fabrikaları, Avrupa Birliği'nin 2030 yılı karbon emisyonunda %37,5'lik düşüş hedefine de katkı sağlayacak.

BMW 5 SERİSİ ARAÇLARI ARTIK ELEKTRİKLİ ÜRETİLECEK

BMW ayrıca bundan böyle 5 serisi araçlarını elektrikli üretecek. Şirket, bu karar ile hem üretim bantlarından hem de araçlarından kaynaklanan emisyonu azaltmayı planlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler