1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BMW’nin EV batarya hücreleri yenilenebilir elektriği ile üretilecek

BMW’nin EV batarya hücreleri yenilenebilir elektriği ile üretilecek

Alman otomobil şirketi BMW, elektrikli araçları için kullanacağı 5. nesil batarya hücrelerini yenilenebilir enerji kullanarak üretecek.

BMW’nin EV batarya hücreleri yenilenebilir elektriği ile üretilecek

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi BMW, elektrikli araçları için kullanacağı 5. nesil batarya hücrelerini yenilenebilir enerji kullanarak üretecek.

Almanya merkezli otomobil şirketi BMW, elektrikli araçları için kullanacağı 5. nesil batarya hücrelerinin, yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik kullanılarak üretileceğini açıkladı. BMW CEO’su Oliver Zipse yaptığı açıklamada, batarya hücre üreticileriyle beşinci nesil pil hücrelerini üretmek için sadece yeşil elektrik kullanmaları konusunda sözleşme imzaladıklarını belirtti. 

Bataryaların üretimi için Çin merkezli Contemporary Anperex Technology Co. (CATL) ve Samsung SDI ile anlaşan şirket, geçtiğimiz yıl 11,07 milyar euroluk batarya hücresi sipariş etmişti. Hâlihazırda İ3 ve İ8 modellerini elektrikli araç konseptinde üreten BMW, bu modellere ek İX3 modelini bu yıl, İNEXT ve İ4 modellerini ise gelecek yıl üretmeyi planlıyor.

ARAÇ İÇİ MİKRO ÖDEME ÖZELLİĞİ

Öte yandan BMW, otomotiv sektöründe mikro ödemelerin yaygınlaşmasında büyük bir rol oynayabilecek bir adım atarak araçlarına araç içi mikro ödeme özelliği ekliyor. BMW, yeni araç yazılım güncellemesi Operating System 7 ile beraber getireceği araç içi özelliklerini Tesla’nın Premium Connectivity Package adını verdiği aylık ödeme sistemine benzer bir şekilde sunmayı planladığını açıkladı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler