1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BMW’nin tamamen elektrikli modeli iX3 2021’de Türkiye’de

BMW’nin tamamen elektrikli modeli iX3 2021’de Türkiye’de

Türkiye’de Alman otomobil şirketi BMW’nin tamamen elektrikli yeni iX3 modeli 2021 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’de yollarla buluşmaya hazırlanıyor.

BMW’nin tamamen elektrikli modeli  iX3 2021’de Türkiye’de

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi BMW’nin tamamen elektrikli yeni iX3 modeli 2021 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’de yollarla buluşmaya hazırlanıyor.

Almanya merkezli otomobil şirketi BMW tamamen elektrikli iX3 model aracının lansmanını gerçekleştirdi. WLTP kriterlerine göre 459 kilometrelik menziliyle dikkat çeken Yeni BMW iX3, 2021 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’de yollarla buluşmaya hazırlanıyor.

Çok yönlülüğü ve sağlamlığını, emisyon içermeyen tamamen elektrikli sürüş keyfiyle birleştiren Yeni BMW iX3, markanın benzinli, dizel, ve tamamen elektrikli motor seçeneklerinin bir arada sunulduğu ilk model olma özelliği taşıyor.

BMW’nin tamamen elektrikli mevcut modellerinden yüzde 30 daha fazla güç yoğunluğuna sahip olan araç, 6.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşacak. 10 Dakika Şarjla 100 Kilometre Menzil BMW’nin şimdiye kadar kulandığı en yüksek voltaj ve depolama kapasitesine sahip pil hücresi teknolojisiyle Yeni BMW iX3, WLTP kriterlerine göre 459 kilometre, NEDC test kriterlerine göre ise 520 kilometrelik bir menzil sunuyor. Yeni BMW iX3, hızlı şarj istasyonlarında 34 dakikada yüzde 80’lik şarj kapasitesine ulaşıyor. Yeni nesil yüksek voltajlı bataryası sayesinde ağırlık merkezi, kardeşi BMW X3’e kıyasla 7.5 santimetre daha yere yakın olan Yeni BMW iX3, dinamik ve üstün bir yol tutuşu vadediyor.

Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisinin kullanıldığı araç BMW’nin Çin’deki fabrikasında üretilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler