1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bor katkılı el dezenfektanı BOREL tanıtıldı

Bor katkılı el dezenfektanı BOREL tanıtıldı

Eti Maden tarafından seri üretimine başlanan bor katkılı el dezenfektanı BOREL’in tanıtımı gerçekleştirildi. BOREL yarın satışa sunuluyor.

Bor katkılı el dezenfektanı BOREL tanıtıldı

Enerji Günlüğü - Eti Maden tarafından seri üretimine başlanan bor katkılı el dezenfektanı BOREL’in tanıtımı gerçekleştirildi. BOREL yarın satışa sunuluyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen “Tanıtım Töreni”ne katıldı. Bakan Dönmez, Kovid-19 ile mücadelede en önemli noktalardan biri olan hijyen ihtiyacının yerli üretimle sağlanması için yarından itibaren Borel'in satışa sunulacağını söyledi.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında uzun zamandır Ar-Ge çalışmaları yürütülen bor katkılı el dezenfektanının laboratuvar süreçlerini de hızla tamamlayarak seri üretime hazır hale getirdiklerini kaydeden Dönmez,“İnşallah yarından itibaren de BOREL’i farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bütün dünyada kişisel hijyen ürünlerinde ciddi bir sıkıntı yaşanmasına rağmen, bizler kendi kaynaklarımızı koordine ederek vatandaşlarımızın talebini ivedilikle karşıladık” dedi.

BOREL DERMATOLOJİK PROBLEMLERE NEDEN OLMUYOR

Dönmez, BOREL’in uzun bir ar-ge çalışmasının ürünü olarak doğduğuna dikkat çekerek, tüketicilerin el dezenfektanlarının cilt problemlerine neden olduğu şeklindeki bildirimlerinin BOREL’i diğer ürünlerinden ayıran hareket noktası olduğunu kaydetti. Dönmez, “BOREL’in içeriğinde bulunan bor, etil alkol, gliserin, aloevera, çay ağacı yağı ve lavanta, elleri nemlendiriyor ve dermatolojik problemlere neden olmuyor. Bor’un anti-bakteriyel özelliği eldeki mikrop ve bakterilerle mücadele ederken, eldeki yaraların da daha çabuk iyileşmesini sağlıyor” ifadesini kullandı. 

İLK PARTİ ÜRETİM SAHADA ÇALIŞANLARA

BOREL’in ilk etapta 100 ml.lik boyutlarda piyasaya çıkacağını ve 1 litre ve 5 litrelik üretimler için çalışmaların sürdürüldüğün kaydeden Dönmez, BOREL’in ilk parti üretimini bu zor günlerde sahada olan kahramanlara hediye edileceğini belirtti. 

Dönmez şunları kaydetti: 

“Bizler için ailesinden, evinden, sevdiklerinden uzakta, bu mücadelenin en ön saflarında yer alan kahramanlarımızı unutmadığımızı göstermek istiyoruz. Biliyoruz onların bu fedakârlıklarını, onların hakkını ödemek çok zor. En azından bu günlerde özveriyle çalışan kahramanlarımıza minnet ve teşekkürlerimizi göstermek istiyoruz. Dışarıda BOREL yüklü 4 kamyon hazır bekliyor. Bunların ilki Bu meşakkatli yükü omuzlayan, bizlere nefes olmak için varını yoğunu ortaya koyan sağlık çalışanlarımız için Sağlık Bakanlığımıza; İkincisi, kamu düzenini sağlayan güvenlik güçlerimiz için İçişleri Bakanlığımıza; Üçüncüsü 65 yaş ve üzeri risk grubundaki büyüklerimiz için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza; Dördüncü kamyonumuz da enerjimiz hiç bitmesin diye sahada görev yapan mesai arkadaşlarımız için yola çıkacak.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler