1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Botaş kaynak yönetiminde yerli yazılım kullanacak

Botaş kaynak yönetiminde yerli yazılım kullanacak

BOTAŞ, yerli kurumsal kaynak yönetimi sistemi KOVAN kullanarak verilerini yerli sistemle saklayacak.

Botaş kaynak yönetiminde yerli yazılım kullanacak

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yerli kurumsal kaynak yönetimi sistemi KOVAN kullanarak verilerini yerli sistemle saklayacak.

BOTAŞ, Savunma Sanayii Başkanlığı ve HAVELSAN yerli ve milli yazılım “KOVAN” için iş birliği yaparak kurumsal kaynak yönetim sisteminde yerlileşme yolunda büyük bir adım atıyor. HAVELSAN Kurumsal Kaynak Yönetimi Sisteminin ( KOVAN) BOTAŞ’ta kullanımına yönelik mutabakat zaptı imza töreni 4 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapıldı.

KOVAN uygulamasına BOTAŞ’ın yapacağı katkılarla; teknolojisi, alt yapısı, esnekliği, ulusal ve uluslararası standartlara uyumu ile kamu ve özel tüm sektörlerde kullanılabilir olması ve yabancı muadillerinin yerini alması hedefleniyor.

Günümüze kadar ağırlıklı olarak yurtdışından tedarik edilen kurumsal kaynak yönetimi yazılımlarına (ERP) alternatif olarak konumlandırılan KOVAN; özgün platform yapısı sayesinde yurtdışı lisans bağımlılığını ortadan kaldırırken, kurumların iş süreçlerinin bütünleşik bir sistem altında yürütülmesine imkân tanıyor. Uluslararası standartlar ve güncel teknolojiler gözetilerek geliştirilen KOVAN sayesinde Türkiye’nin kritik görev verilerinin yerli sistemlerle saklanması temin edilecek.

BOTAŞ ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında hâlihazırda yürütülen bir başka proje olan Milli SCADA Sistemi ise ilk kullanılacağı yer olan Batman-Dörtyol Ham Petrol Boru Hattında Kasım 2021 itibariyle devreye alınacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler