1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP, 20 yılın en büyük zararını gördü

BP, 20 yılın en büyük zararını gördü

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirktei BP, yılın ilk çeyreğinde 865 milyon Dolar zarar etti.Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden İngiltere merkezli...

BP, 20 yılın en büyük zararını gördü

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirktei BP, yılın ilk çeyreğinde 865 milyon Dolar zarar etti.

Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden İngiltere merkezli BP PLC bir açıklama yaparak, 2016 mali yılının ilk çeyreğinde vergi öncesi zararının 865 milyon Dolar olduğunu bildirdi. Şirketin net zararı ise 583 milyon Dolar oldu. 

Kârı yüzde 80 düşen BP'nin yılın ilk üç ayındaki geliri 39.17 milyar dolar, satışlar ise 38.51 milyar dolar oldu. 

Geçtiğimiz şubat ayında 2015 yılı toplam zararı olarak 6,5 milyar dolarlık kayıp açıklamıştı. Bu şirketin son 20 yılın en büyük zararı olarak tarihe geçti. 

YERİNE KOYMA MALİYETİ ZARARI 

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle zarar eden petrol şirketleri arasında yerini alan BP'nin petrol sektöründe şirketlerin karlarını değerlendirmek için kullanılan yerine koyma maliyeti (replacement cost) zararı ise 485 milyon dolar oldu. Geçen yılın aynı döneminde 2,1 milyar dolar kar olan bu rakamın, ilk çeyrekte 140 milyon dolar zarar olması bekleniyordu. Replacement cost karı, petrol sektöründe karın belirlenmesi için kullanılan bir muhasebe ölçümü ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmayı hesaba dahil ediyor. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler