1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BP İngiltere'de yeşil hidrojen üretecek

BP İngiltere'de yeşil hidrojen üretecek

BP İngiltere'de kurmayı planladığı hidrojen tesisinde 2025 yılından itibaren yaklaşık 1.300 kamyona yakıt sağlayabilecek kadar yeşil hidrojen üretmeyi planlıyor.

BP İngiltere'de yeşil hidrojen üretecek

Enerji Günlüğü - BP İngiltere'de kurmayı planladığı hidrojen tesisinde 2025 yılından itibaren yaklaşık 1.300 kamyona yakıt sağlayabilecek kadar yeşil hidrojen üretmeyi planlıyor.

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), sera gazı emisyonlarını azaltmak için İngiltere'nin kuzeydoğusunda hidrojen tesisi kurmayı ve bu tesiste üretime 2025 yılında başlamayı planlıyor. Tesiste hidrojen üretimi için yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik kullanılacak. 

TESİS 60 MW ELEKTROLİZ KAPASİTESİ İLE BAŞLAYACAK

Gelecek 10 yılda hidrojen pazarında yüzde 10 paya sahip olmayı hedefleyen bp, tesisin ilk başta 60 MW kapasite ile üretime başlayacağını ve 2030 yılına kadar 500 MW kapasiteye genişleyebileceğini bildirdi. Bp daha önce duyurduğu H2Teesside girişimi kapsamında, karbon yakalamaya bağlı gaza dayalı olarak 1 GW planlı mavi hidrojen kapasitesi ekleyecek. 

Kurulacak tesiste ilk 60 MW kapasitenin mevcut durumda fosil yakıt ile çalışan yaklaşık 1.300 büyük kamyona yakıt sağlayabileceği kaydediliyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler