1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BP’den Mısır`a büyük yatırım kararı

BP’den Mısır`a büyük yatırım kararı

Enerji Günlüğü – İngiliz petrol şirketi BP, gelecek 5 yılda Mısır'a 12 milyar dolar yatırım yapma kararı aldı.BP'nin Mısır müdürü Hesham Mekavi...

BP’den Mısır`a büyük yatırım kararı

Enerji Günlüğü – İngiliz petrol şirketi BP, gelecek 5 yılda Mısır'a 12 milyar dolar yatırım yapma kararı aldı.

BP'nin Mısır müdürü Hesham Mekavi Kahire’de bir enerji Konferansında yaptığı açıklamada, BP olarak MIsır'ın petrol ve gaz potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini ve önümüzdeki beş yıl içinde Mısır’da 12 milyar dolardan fazla yatırım yaparak ülkede gaz arzının gelecek 10 yılda kademeli olarak iki katına çıkaracaklarını söyledi.

BP Mısır’da yatırım yapan büyük şirketlerden biri. Mısır içinde bulunduğu en kötü enerji krizini atlatmak için yabancı şirketlerin yardımını talep ediyor. Ancak tüketimin artıp üretimin azaldığı Mısır’da hükümetin enerji arzını yerel şirketlere vermesi şirketlerin karlarını olumsuz etkiliyor.

Mısır 2011 İç karışıklık döneminden bu yana büyük petrol ve doğalgaz şirketlerine olan borcunu ödeyemedi ve mevcut durumda ülkenin bu şirketlere borcu 4.9 milyar dolara ulaşmış durumda. Mısır Petrol Bakanı geçen ay bu borcu altı ay içinde ödemeyecekleri açıklamasını yaptı.

2008'de İsrail'e doğalgaz satan Mısır, İsrail'den gaz almaya başlayacak. Mısır enerji krizine çözüm bulmak için Doğu Akdeniz gazında da yer almak istiyor. Bu çerçevede geçtiğimiz ay Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve Yunanistan ile enerji ittifakı kurmuştu.

AKDENİZ DOĞALGAZINDA TÜRKİYE'YE KARŞI İTTİFAK!

Önceki ve Sonraki Haberler