1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bulgar kömür işçileri işleri için yürüdü

Bulgar kömür işçileri işleri için yürüdü

Bulgaristan’da yaklaşık bin kömür santrali ve madeni işçisi yürüyüş düzenleyerek hükümete kömürden çıkış için acele etmeme çağrısında bulundular.

Bulgar kömür işçileri işleri için yürüdü

Enerji Günlüğü - Bulgaristan’da yaklaşık bin kömür santrali ve madeni işçisi yürüyüş düzenleyerek hükümete kömürden çıkış için acele etmeme çağrısında bulundular.

Elektriğinin yarısını kömürden üreten Bulgaristan’da kömür santralinde çalışan yaklaşık bin işçi, işlerini korumak ve hükümeti endüstrilerini desteklemeye çağırmak için 13 Ekim 2021 Çarşamba günü ülkenin başkenti Sofya'da yürüyüş gerçekleştirdi. İşçiler, hükümete ülkenin güneyinde yer alan linyit kömür kompleksindeki madenleri ve elektrik santrallerini kapatmak için acele etmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Bulgar işçiler, AB'nin kömürden çıkış takviminin çok kısa olduğunu ve birliğin en fakir ve kömüre en bağımlı bölgelerinde bu takvimin uygulanmaması gerektiğini savunuyor.

Bulgaristan elektriğinin yüzde 35’ini nükleerden, kalan yüzde 15’ini de hidroelektrik, güneş ve rüzgar santrallerinden üretiyor. Bununla birlikte Bulgaristan’ın üyesi olduğu Avrupa Birliği, ekonomisini 2050 yılına kadar karbondan arındırma yönünde bir politika izliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler