1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bulgaristan AB’den kömürden çıkış planı talep etti

Bulgaristan AB’den kömürden çıkış planı talep etti

Enerji endüstrisi büyük oranda kömüre dayalı olan Bulgaristan, AB’den kömürden çıkış sürecini destekleyecek bir "plan" talep etti.

Bulgaristan AB’den kömürden çıkış planı talep etti

Enerji Günlüğü - Enerji endüstrisi büyük oranda kömüre dayalı olan Bulgaristan, AB’den kömürden çıkış sürecini destekleyecek bir "plan" talep etti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, Bulgaristan’ın kendi kapasitesinin AB’nin 2030 iklim hedeflerine ulaşmada yetersiz olduğunu belirterek, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'den ülkenin kömürden çıkış sürecini destekleyecek bir "plan" talep etti.

Borissov, Bulgaristan’ın kendi kapasite "sınırının" % 40 olduğunu söyledi ve ülkenin ortak AB hedefine ulaşmak için Komisyon’un desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Bu yardımın ne şekilde olabileceği konusunda ise ayrıntılı bilgi vermeyen Borisov, “İklim değişikliği, çevre koruma, düşük karbon emisyonları ile mücadeleyi gönülden destekliyorum. Ama aynı zamanda Avrupa Komisyonu ile enerji endüstrileri büyük ölçüde kömüre bağımlı olan Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri için bir plan bulunmasını istiyoruz. Enerjisinin neredeyse % 60'ı kömürden üretilen Bulgaristan da bu ülkelerden biri” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler