1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bulgaristan Maritsa kömür havzasına gaz hattı kuracak

Bulgaristan Maritsa kömür havzasına gaz hattı kuracak

Bulgaristan, Maritsa kömür havzasına 250 milyon euro yatırımla gaz hattı kuracak. 200 kilometrelik hat hidrojen sevkiyatı için de kullanılabilecek.

Bulgaristan Maritsa kömür havzasına gaz hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Maritsa kömür havzasına 250 milyon euro yatırımla gaz hattı kuracak. 200 kilometrelik hat hidrojen sevkiyatı için de kullanılabilecek.

Parlamento Çevre Komisyonu Başkanı İvelina Vasileva “Bulgaristan’ın Enerji Dönüşümünde AB İmar ve Kalkınma Fonu” konulu çevirmiçi konferansta yaptığı değerlendirmede, Maritsa kömür havzasında 250 milyon euro değerinde 200 kilometrelik doğalgaz boru hattı inşa edeceklerini açıkladı. 

HATTAN HİDROJEN SEVKİYATI DA YAPILABİLECEK

Hat için AB sürdürülebilir kalkınma finansmanı alınacağını belirten Vasileva, hattın hidrojen sevkiyatı için kullanılabileceğini söyledi. 

Vasileva, “Boru hattı, Maritsa kömür havzasının temel reformunun bel kemiği olan ve elektrik üretiminden kaynaklanan karbon emisyonlarını doğrudan ortadan kaldıracak olan hidrojenin sağlanması için kullanılabilir” ifadesini kullandı. 

Maritsa havzası, üç termik santral, birkaç mayın, zenginleştirme tesisi, bir briket tesisi ve kendi demiryolu sistemini içeriyor. 

Bulgaristan Ulusal planında yapılan değişiklikler, projelerin enerji dönüşümünün anahtarı olan kömür madenciliği bölgelerini içermiyor. Bulgaristan’da son 10 yılda iş çevreleri, Maritsa havzasında bulunan kömür santrallerinin modernleştirilmesine 500 milyon euronun üzerinde yatırım yaptılar. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler