1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan TürkAkım’ı bu yıl tamamlamayı hedefliyor

Bulgaristan TürkAkım’ı bu yıl tamamlamayı hedefliyor

Bulgaristan, Covid-19 salgınına rağmen TürkAkım boru hattını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.

Bulgaristan TürkAkım’ı bu yıl tamamlamayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Covid-19 salgınına rağmen TürkAkım boru hattını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, TürkAkım Bulgaristan güzergahında inşaat çalışmalarını havadan inceledi. Borissov yaptığı açıklamada, TürkAkım'ın sadece iki ülke için değil, tüm bölge için çok önemli olduğunu belirterek, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın Balkan Akım bölümünü, inşaat çalışmalarında koronavirüs nedeniyle yaşanan aksaklıklara rağmen, yıl sonuna kadar tamamlamayı umduklarını söyledi. 

TürkAkım sayesinde Bulgaristan'ın doğalgaz tedarikinin çeşitlendiğine dikkat çeken Borisov, hattın hazır olduğunda Rus gazının yanı sıra diğer ülkelerden de doğalgaz aktarılabileceğini kaydetti. 474 kilometre uzunluğunda olan TürkAkım'ın Bulgaristan güzergahındaki 270 kilometresinde boruların kaynak için döşendiğini ve 150 kilometrelik kısmında ise borulara kaynak yapıldığını duyurdu.

Bulgaristan, TürkAkım boru hattından Türkiye-Bulgaristan sınırına gelen doğalgazı Sırbistan ve Macaristan'a taşıyacak 474 km uzunluğunda bir boru hattı inşaa ediyor. Yılda 20 milyar metreküp gaz taşıyacak Balkan Akım boru hattının Mayıs sonunda hazır olması gerekiyordu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler