1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın Balkan bölümünde sona gelindi

TürkAkım’ın Balkan bölümünde sona gelindi

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nı Bulgaristan’dan Sırbistan’a bağlayacak bölümün inşasının neredeyse tamamlandığı kaydedildi. 

TürkAkım’ın Balkan bölümünde sona gelindi

Enerji Günlüğü - TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nı Bulgaristan’dan Sırbistan’a bağlayacak bölümün inşasının neredeyse tamamlandığı kaydedildi. 

Sırbistan basınında yer alan haberlere göre, Rus gazını Sırbistan’a ve ardından Avrupa ülkelerine taşıyacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın bir parçası olan BalkanAkım’ın Bulgaristan içinde yer alan ve Sırbistan’a bağlanan bölümünün yapımı neredeyse tamamlandı. Bununla birlikte COVID-19 pandemisinden dolayı henüz bir açılış töreni düzenlenemedi.

Bulgaristan 2019 yılı Ocak ayında, TürkAkım’ın Sırbistan'a doğru olan bölümünün inşa edilmesine karar vermiş, ancak müteahhit firma seçiminde yaşanan bürokratik sorunlar nedeniyle duraksama yaşanmıştı. 

2020 yılı Ocak ayında açılışı yapılan TürkAkım projesi, Rusya’dan başlayıp, Karadeniz’in güney bölgesine bir başka deyişle Türk kıyılarına uzanmakta, ardından kara transit yoluyla komşu ülkelere bağlanmaktadır. Yıllık 31,5 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli Türk Akımı projesi, Türkiye’nin gaz nakil sistemini doğrudan Rusya’daki en büyük gaz yataklarına bağlıyor ve gazın güvenli bir şekilde Türkiye, Güney ve Güneydoğu Avrupa’ya tedarik edilmesini sağlıyor. Hat üzerinden Türkiye’ye gelen gaz halihazırda Bulgaristan, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya sevk ediliyor. TürkAkım üzerinden gelen gazın ileriki dönemde Sırbistan’a ve ardından Macaristan’a iletilmesi öngörülüyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler