1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın Sırbistan bölümünde gecikme yaşanacak

TürkAkım’ın Sırbistan bölümünde gecikme yaşanacak

Sırbistan’ın, Türkiye üzerinden Rus doğalgazını almaya 2021 yılı ilkbaharından önce başlayamayacağı kaydedildi. 

TürkAkım’ın Sırbistan bölümünde gecikme yaşanacak

Enerji Günlüğü - Sırbistan’ın, Türkiye üzerinden Rus doğalgazını almaya 2021 yılı ilkbaharından önce başlayamayacağı kaydedildi. 

Projeye yakın endüstri kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Sırbistan TürkAkım doğalgaz boru hattı çalışmaları planlanan takvimin gerisinde seyrediyor. Daha önce bu yılın sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını açıklayan Sırbistan’ın 2021 yılı baharına kadar hazır olmasının beklenmediği kaydedildi. Kaynaklar, TürkAkım uzantısının Bulgar ve Sırp bölümlerinin bağlandığını, bununla birlikte Sırbistan'daki kompresör istasyonunun ancak 2021 yılı Mayıs ayında bitirileceğini belirttiler.

TürkAkım ile Türkiye’ye gelen gaz halihazırda Bulgaristan, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya sevk ediliyor. TürkAkım üzerinden gelen gazın ileriki dönemde Sırbistan’a ve ardından Macaristan’a iletilmesi öngörülüyor. Hattın Sırbistan bölümü 403 km uzunluğunda ve yılda 13.9 milyar metreküp kapasiteye sahip. Hat, dört ölçüm istasyonu ve bir kompresör istasyonundan oluşuyor. Sırbistan bölümü TürkAkım uzantısının Bulgaristan bölümüne Zajecar’da ve Macaristan bölümüne de Horgos’ta bağlanıyor.

Bulgaristan geçen hafta yaptığı açıklamada, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nı Bulgaristan’dan Sırbistan’a bağlayacak bölümün inşasının neredeyse tamamlandığını duyurmuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler