1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya da gaz vermeye başladı

TürkAkım Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya da gaz vermeye başladı

Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’ndan gaz sevkiyatı Bulgaristan’ın yanısıra Yunanistan ve Kuzey Makedonya için de başladı.

TürkAkım Yunanistan ve Kuzey Makedonya’ya da gaz vermeye başladı

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’ndan gaz sevkiyatı Bulgaristan’ın yanısıra Yunanistan ve Kuzey Makedonya için de başladı.

Bulgartransgaz CEO Vladimir Malinov yaptığı açıklamada, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’ndan gazı sevkiyatının sadece Bulgaristan’a değil, aynı zamanda Yunanistan ve Kuzey Makedonya için de gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Malinov ayrıca Trans Balkan Doğalgaz Boru Hattı’nın şu anda beklemede olduğunu ancak istenildiğinde tersine akış da gerçekleştirebileceğini ve ihtiyaç halinde Romanya, Moldova ve Ukrayna’ya TürkAkım’dan gaz gönderilebileceğini de belirtti. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, 1 Ocak 2020 itibariyle TürkAkım’ın Türkiye’deki alım istasyonu Kıyıköy’den Bulgaristan’a yaklaşık 3 milyar metreküp gaz yüklemeye başlamıştı. Gazprom geçen yıl Ukrayna üzerinden Yunanistan’a 3 milyar metreküp, Kuzey Makedonya’ya da 500 milyon metreküp gaz göndermişti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler