1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık ve Kiler, Aras EDAŞ’ı devralmaya hazır

Çalık ve Kiler, Aras EDAŞ’ı devralmaya hazır

Enerji Günlüğü - Kiler Grubu ile Çalık Grubu’nun, Aras Elektrik Dağıtım bölgesini devralmak üzere ay sonunda sözleşme imzalaması bekleniyor.Özelleştirme...

Çalık ve Kiler, Aras EDAŞ’ı devralmaya hazır

Enerji Günlüğü - Kiler Grubu ile Çalık Grubu’nun, Aras Elektrik Dağıtım bölgesini devralmak üzere ay sonunda sözleşme imzalaması bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Aras Elektrik Dağıtım şirketi (EDAŞ) için düzenlediği ihaleyi kazanan Kiler Grubu ile ortaklık kurduğu ÇEDAŞ Elektrik, bölgeyi devralmak üzere yaptığı çalışmaları son aşamaya getirdi.Firma ile ÖİB arasında mukavele görüşmelerinin devam ettiği ve çalışmaların tamamlanmasından sonra, Haziran ayı sonunda firma ile mukavele imzalanmasının hedeflendiği bildiriliyor. Ödeme seçeneğini de bugünlerde ÖİB’ye bildirecek olan firmanın, 128,5 milyon dolarlık devir bedeli için finansman çalışmalarını tamamladığı kaydediliyor.

Kiler Grubu'nun yüzde 51, Çalık Grubu şirketi ÇEDAŞ Elektrik’in yüzde 49 payla ortak olacağı Aras Enerji Yatırımları AŞ ile ÖİB arasında ay sonunda devir mukavelesinin imzalanması ve düzenlenecek tören ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), 8 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımladığı kararıyla Aras EDAŞ’ın 128.5 milyon dolar teklif veren Kiler Grubu'na devri için onay vermişti.

Daha önce Danıştay 13. Dairesi’nce iptal edilen Aras EDAŞ ihalesi için ÖİB’nin Danıştay Dava Daireleri Kurulu’na yapmış olduğu temyiz başvurusu kabul edilmiş ve 13. Daire’nin kararı iptal edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler