1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çalık`tan Çankırı`ya kömür santrali

Çalık`tan Çankırı`ya kömür santrali

Enerji Günlüğü - Çalık Grubu, Çankırı'nın Orta ilçesine yerli linyite dayalı kömür santrali kurmak üzere lisans aldı.Enerji Piyasası Düzenleme...

Çalık`tan Çankırı`ya kömür santrali

Enerji Günlüğü - Çalık Grubu, Çankırı'nın Orta ilçesine yerli linyite dayalı kömür santrali kurmak üzere lisans aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Çalık Grubu'na bağlı Çalık NTF Elektrik Üretim ve Madencilik Anonim Şirketi'nin Çankırı Orta'da kuracağı termik santral için yaptığı lisans talebini olumlu karşıladı.

Kurul kararına göre, Çalık NTF Elektrik Üretim ve Madencilik AŞ'ye, 9 Temmuz 2015'ten geçerli olmak üzere üç yıllığına ön lisans verildi.

Çalık NTF Çankırı Orta Termik Santrali, 150 MWe olarak projelendirildi. Kurulacak santral, Çalık NTF'nin kendi ruhsat sahasından çıkarılacak yerli linyit kömürü ile çalışacak.

64.4 MİLYON TON REZERV

Çalık NTF'nin Çankırı Orta'daki ruhsat sahası 64.4 milyon tonluk rezerve sahip. Bölgedeki kömürün ısıl verimliliği yüzde 37.45 olarak hesaplanıyor. Üretilecek elektriğe herhangi bir alım garantisi yok, serbest piyasaya satılacak.

Çalık NTF Çankırı Orta Termik Santrali'nin 2017 sonlarına kadar kurulması hedefleniyor. Herhangi bir gecikme yaşanmadığı takdirde tesislerden ilk elektrik satışının 2018 yılında başlaması bekleniyor.

Çalık NTF Çankırı Orta Santrali projesinde 1 adet Foster Wheeler CFB (Akışkan yataklı) kazan, 1 adet Buhar Türbini, ACC (Hava soğutmalı kondenser), WTP (Su Arıtma Tesisi), ESP (Elektro Statik Filtre) ve Yüksek Voltaj Şalt Sahası (HV) kurulacak.

Proje kapsamında kül depolama alanı ile linyit taşıma Üniteleri ve açık ocak madencilik çalışmaları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler