1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çan-2 Termik Santrali ÇED raporu kabul edildi

Çan-2 Termik Santrali ÇED raporu kabul edildi

Enerji Günlüğü – Çanakkale’de ODAŞ Elektrik tarafından kurulması planlanan 330 MW’lık Çan-2 Termik Santral Üretim Tesisine ilişkin ÇED Raporu’nun...

Çan-2 Termik Santrali ÇED raporu kabul edildi

Enerji Günlüğü – Çanakkale’de ODAŞ Elektrik tarafından kurulması planlanan 330 MW’lık Çan-2 Termik Santral Üretim Tesisine ilişkin ÇED Raporu’nun son kabulu gerçekleştirildi.

ODAŞ Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, iştiraki olan Çan Kömür ve İnşaat'ın kurulmasını planladığı Çan-2 Termik Santral Üretim Tesisine ilişkin olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu (ÇED) nihai kabul edildi.

10 GÜNLÜK YASAL SÜRE İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR İTİRAZDA BULUNULMADI

Açıklamada, "Şirketimizin %92 oranında iştiraki olan Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'nin Çanakkale ili Çan ilçesinde kurulması planlanan 340 MWm/330 MWe kurulu gücündeki Çan-2 Termik Santral Üretim Tesisine ilişkin olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu (ÇED) ilgili resmi komisyon tarafından 05.12.2014 tarihinde nihai olarak kabul edilmiştir. ÇED raporu, ilgili bakanlık ve İl Müdürlüğü tarafından halkın görüş ve önerilerine sunulmuş olup 10 günlük yasal süre içerisinde(18.11.2014-04.12.2014) herhangi bir itirazda bulunulmamıştır. Bu çerçevede, yakın bir süre içerisinde resmi sürecin neticelenip ilgili belgenin tarafımıza iletileceği beklenmektedir. Mevcut yatırımımız ile ilgili olan süreçler planlandığı şekilde olumlu olarak devam etmektedir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler