1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çavuşoğlu: Mısır’la deniz yetki alanı anlaşması imzalayabiliriz

Çavuşoğlu: Mısır’la deniz yetki alanı anlaşması imzalayabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Mısır'la deniz yetki alanları konusunu müzakere edebileceğini ve ilerde bir anlaşma imzalayabileceğini söyledi.

Çavuşoğlu: Mısır’la deniz yetki alanı anlaşması imzalayabiliriz

Enerji Günlüğü - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Mısır'la deniz yetki alanları konusunu müzakere edebileceğini ve ilerde bir anlaşma imzalayabileceğini söyledi.

Zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarına yataklık eden Akdeniz sularına en uzun kıyısı bulunan Türkiye ve Mısır ilişkilerinde Türkiye cephesinden olumlu mesajlar verildi. Ankara'da düzenlenen bir basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır'ın geçen ay Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri için başlattığı ihalelerde ve Yunanistan'la imzaladığı anlaşmada Türkiye’nin kıta sahanlığı sınırlarına saygılı hareket ettiğine dikkat çekti. Bu durumu olumlu karşıladıklarını belirten Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz'de en uzun karasuları ve sınırları olan iki ülke olarak ilişkilerimizin seyrine göre biz de yarın deniz yetki alanları konusunu Mısır'la müzakere edebiliriz. Kendi aramızda da ileride bir anlaşma imzalayabiliriz” ifadesini kullandı.

Mısır, Akdeniz'de 24 parsele ayırdığı bölgeyi petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetleri için 18 Şubat'ta ihaleye çıkarmıştı. Mısır'ın 18'inci parsel olarak duyurduğu alanı Türkiye'nin kıta sahanlığını dikkate alarak belirlediği kaydedilmişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler