1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çebi Design Çatı GES projesi tamamlandı

Çebi Design Çatı GES projesi tamamlandı

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Çebi Design Fabrikası’nın çatı tipi güneş enerji santrali (GES) devreye girdi.

Çebi Design Çatı GES projesi tamamlandı

Enerji Günlüğü - Çebi Design Fabrikası Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali tamamlandı. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikanın çatısına kurulan santralin kurulu gücü 3.1 MW. HT-SAAE marka güneş panelleri ile Growatt marka invertörlerin kullanıldığı tesisin solar montaj sistemlerinde ise Kıraç, Isotec imzası bulunuyor. Çebi Design Çatı GES’te yılda 5 milyon kWh’tan fazla elektrik üretileceği tahmin ediliyor.

Çebi Design Fabrikası Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirilen en büyük çatı tipi GES özelliğine sahip. Santralin Mühendislik, Temin ve İnşaat (EPC) aşamaları SOM Yatırım’ın iştiraki olarak faaliyet gösteren Solwie Energy tarafından gerçekleştirildi.

Solwie Energy CEO'su Samet Koç, "Çebi Design Fabrikası Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali'nin başarılı bir şekilde tamamlanması, Çanakkale'de temiz enerji girişimlerini ilerletme taahhüdümüzü pekiştiriyor. Bölgemizin çevresel hedeflerine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz ve daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceği destekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler