1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ÇED'i arkadan dolanma uyanıklığına son

ÇED'i arkadan dolanma uyanıklığına son

ÇED yükümlülüğünü aşmak için sonradan kapasite artışına gitmek üzere başlangıçta küçük ölçekli projeyle başvuru yapılmasına kapılar kapatıldı.

ÇED'i arkadan dolanma uyanıklığına son

Enerji Günlüğü - ÇED yükümlülüğünü aşmak için sonradan kapasite artışı veya genişletmeye gitmek üzere başlangıçta küçük ölçekli projeyle başvuru yapmaya son verildi. 

“ÇED Olumlu” veya “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan projelerde kapasite artışı ve/veya genişletilmesinin planlanması halinde, planlanan projenin etkileri, mevcut karara esas çevresel etkiler ile birlikte kümülatif olarak değerlendirilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "ÇED olumlu" Veya "ÇED gerekli değildir" Kararı Bulunan Projelerde Yapılacak Kapasite Artışı Ve/Veya Genişletilmesi Planlanan Projelere İlişkin Tebliğ'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Buna göre, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında “ÇED Olumlu” veya “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan projelerde yapılacak kapasite artışı ve/veya genişletilmesi planlanan projelere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelik ile “ÇED Olumlu” veya “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan projelerde kapasite artışı ve/veya genişletilmesinin planlanması halinde, planlanan projenin etkileri, mevcut karara esas çevresel etkiler ile birlikte kümülatif olarak değerlendirilecek. 

ÇED OLUMLU KARARI BULUNAN PROJELER

“ÇED Olumlu” kararı bulunan projelerde planlanan artış veya artışlar toplamı Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan eşik değer ve üzerinde ise, Yönetmeliğin 16 ncı maddesi kapsamında hazırlanacak proje tanıtım dosyası ile, ilgili Valiliğe başvuru yapılacak. 

Planlanan artış veya artışlar toplamı Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan eşik değer ve üzerinde ise, Yönetmeliğin 8 inci maddesi kapsamında hazırlanacak ÇED başvuru dosyası ile Bakanlığa başvuru yapılacak.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI BULUNAN PROJELER

ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan projelerde planlanan artış veya artışlar toplamı Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan eşik değer ve üzerinde ise mevcut proje kapasitesi ile toplanacak ve bu toplamın; Yönetmeliğin Ek-2 listesinde yer alan eşik değer ve üzerinde kalması durumunda Yönetmeliğin 16 ncı maddesi kapsamında hazırlanacak proje tanıtım dosyası ile, ilgili Valiliğe başvuru yapılacak. 

Yönetmeliğin Ek-1 listesinde yer alan eşik değer ve üzerinde kalması durumunda ise yönetmeliğin 8'inci maddesi kapsamında hazırlanacak ÇED başvuru dosyası ile Bakanlığa başvuru yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler