1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çekya Temelín NGS’de modernizasyona hazırlanıyor

Çekya Temelín NGS’de modernizasyona hazırlanıyor

Çekya, Temelín Nükleer Santrali'nin (NGS) 60 yıl üretim yapabilmesi için 30 yılın sonunda buhar türbinlerini yenileyecek. Çekya bu amaçla iki buhar türbini alımı için ihale düzenliyor.

Çekya Temelín NGS’de modernizasyona hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Çekya Cumhuriyeti’ndeki iki nükleer santralden biri olan Temelín Nükleer Santrali’nin (NGS) iki buhar jeneratörü 30 yıllık üretimin ardından değiştirilecek. 

Çek nükleer santral operatörü ČEZ, Temelín Nükleer Santrali (NGS) için iki yeni buhar jeneratörü için son 20 yıldaki en büyük nükleer ihalelerinden birini başlattı. Bu jeneratörlerin reaktörlerin gücünü 1125 MWe'den 1150 MWe'ye çıkarmaları ve 40 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olmaları bekleniyor. 

SANTRALİN ÖMRÜNÜN YARISINDA REVİZYONA GİDİLECEK

2028 ve 2030 yılları arasında Temelín'de kurulacak yeni buhar jeneratörlerinin, sırasıyla 2000 ve 2002'de devreye alınan ünitelerin mevcut öngörülen 60 yıllık kullanım ömrünün yaklaşık yarısında faaliyette olacak şekilde kurulması planlanıyor.

BAŞVURULAR 9 HAZİRAN’A KADAR YAPILABİLECEK

İhale ile bir yedek rotor, aksesuarlar, kurulum ve müteakip servis dahil olmak üzere iki tam jeneratör tedarik edilecek. İhaleye başvurular 9 Haziran'a kadar devam edecek.

ČEZ nükleer enerji bölümü müdürü Bohdan Zronek, ihale ile amacın on yılın sonunda ekipmanı değiştirerek tedarikçiyi önümüzdeki bahara kadar seçmek olduğunu söyledi.

İki VVER-1000 ünitesi ile elektrik üretmekte olan Temelín NGS, Çekya Cumhuriyeti’ndeki iki nükleer santralden biri. Çekya, elektrik ihtiyacının %34’ünü nükleerden karşılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler