1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çemaş Kırşehir’deki fabrikasının elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak

Çemaş Kırşehir’deki fabrikasının elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak

Çemaş Döküm, Kırşehir’deki fabrikasının elektrik ihtiyacını 36 milyon lira yatırımla kuracağı yaklaşık 6 MW’lık Güneş Enerji Santrali’nden (GES) karşılayacak.

Çemaş Kırşehir’deki fabrikasının elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Çemaş Döküm, Kırşehir’deki fabrikasının elektrik ihtiyacını 36 milyon lira yatırımla kuracağı yaklaşık 6 MW’lık Güneş Enerji Santrali’nden (GES) karşılayacak.

Çimento ve madencilik sektörüne alaşımlı öğütme elemanları üreten Işıklar Holding bünyesindeki Çemaş Döküm Sanayi A.Ş., Kırşehir’de bulunan fabrikasının elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak için harekete geçiyor. Şirket, Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Özbağ/Erevik Mevkiinde ve 79 bin metrekarelik tapulu alanda daha önce 999 kW kapasitede Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumu için aldığı izni 5.900 kW’a çıkarmayı planlıyor. 

36 milyon lira değerindeki proje kapsamında, toprak zeminde çelik-alüminyum taşıyıcı sistemler üzerine yerleştirilerek güneş ışığından elektrik enerjisi üretilecek ve üretilen elektrik enerjisinin tamamı ÇEMAŞ Fabrika İhtiyacı için Kırşehir İli bünyesinde kullanılacak. Tesiste üretilecek enerji ÇEMAŞ Fabrikası içinden uzaktan kontrol sistemiyle kontrol edilecek. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler