1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çemaş’ın güneş santraline vergi teşviki

Çemaş’ın güneş santraline vergi teşviki

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’nin kurmakta olduğu 5,9 MW’lık güneş enerjisi santraline KDV istisnası ve gümrük vergisi  muafiyeti teşviği verilecek.

Çemaş’ın güneş santraline vergi teşviki

Enerji Günlüğü - Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’nin kurmakta olduğu 5,9 MW’lık güneş enerjisi santraline KDV istisnası ve gümrük vergisi  muafiyeti teşviği verilecek.

Çimento ve madencilik sektörüne alaşımlı öğütme elemanları üreten Işıklar Holding şirketlerinden Çemaş Döküm Sanayi A.Ş., Kırşehir’deki fabrika sahasında yapımı süren GES üretim santrali ile ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na yaptığı teşvik başvurusunun olumlu sonuçlandığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, 5,9 MW kurulu gücündeki güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi için alınan teşvik belgesi şu teşvik unsurlarını içeriyor:

1. KDV İstisnası: Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yurt içinden ve yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat ile belge kapsamındaki yazılım ve gayri maddi hak satış ve kiralamaları için katma değer vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanır.

2. Gümrük Vergisi Muafiyeti: Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat için gümrük vergisinin ödenmemesi şeklinde uygulanır.

Şirketin 36 milyon lira yatırımla kuracağı güneş enerjisi santrali, toprak zeminde çelik-alüminyum taşıyıcı sistemler üzerine yerleştirilerek güneş ışığından elektrik enerjisi üretilecek ve üretilen elektrik enerjisinin tamamı ÇEMAŞ Fabrika İhtiyacı için Kırşehir İli bünyesinde kullanılacak. Tesiste üretilecek enerji ÇEMAŞ Fabrikası içinden uzaktan kontrol sistemiyle kontrol edilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler