1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çetin HES açılış için gün sayıyor

Çetin HES açılış için gün sayıyor

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde yer alan 420 MW’lık Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) açılışı Pazar günü gerçekleştirilecek.

Çetin HES açılış için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde yer alan 420 MW’lık Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) açılışı Pazar günü gerçekleştirilecek.

Limak Şirketler Grubu tarafından 600 milyon dolar yatırımla kurulan 420 MW kurulum kapasiteli olan Çetin Barajı ve HES Pazar günü saat 15.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı törenle açılacak.

Dicle Nehri’nin en büyük kolu olan Botan Çayı üzerinde yer alan Çetin Barajı, silindirle sıkıştırılmış beton (RCC) tipine göre Türkiye ve Avrupa’nın en büyük barajı. RCC gövdesi 165 metre yüksekliğinde olan barajın gövde hacmi ise 4.8 milyon m3.

EKONOMİYE YILDA 600 MİLYON DOLAR KATKI

Çetin Barajı ve HES, tam kapasite elektrik üretimine başlamasının ardından yıllık ortalama 1.5 milyar kWh’lik enerji üretimi gerçekleştirecek ve Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolarlık katkı yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler