1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin, 2030’da karbon salımını en az seviyeye indirecek

Çin, 2030’da karbon salımını en az seviyeye indirecek

Çin, iklim değişikliği ve hava kirliliği ile mücadele kapsamında 2030’da karbon salımını en alt seviyeye indirecek.

Çin, 2030’da karbon salımını en az seviyeye indirecek

Enerji Günlüğü - Çin, iklim değişikliği ve hava kirliliği ile mücadele kapsamında 2030’da karbon salımını en alt seviyeye indirecek.

Çin, iklim değişikliği ile mücadele konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Li Keqiang’ın başkanlığında bir araya gelen ekip, Çin’in enerji tasarrufunu ve emisyon azaltımını desteklemek için alınacak önlemleri tartıştı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Başbakan ve aynı zamanda iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve emisyon azaltımı öncü grubunun da yöneticisi olan Li, Çin’in toplam emisyonlarını en üst seviyeden aşağıya doğru indirme ve karbon yoğunluğunu 2030 dolaylarında hızla indirme vaadini gerçekleştirmek için daha fazla çaba gösterme çağrısı yaptı. 

Ülkenin ekoloji ve çevre alanında dikkat çekici ilerlemelere imza attığını belirten Li, Çin’in karbondioksit emisyonu yoğunluğunun son yıllarda sürekli düştüğünü, aynı zamanda da tüketilen toplam enerji içinde fosil enerji oranının tedricen azaldığını söyledi. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler