1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin Çevre Bakanlığı’ndan 6 kente hava kirliliği uyarısı

Çin Çevre Bakanlığı’ndan 6 kente hava kirliliği uyarısı

Çin Çevre Bakanlığı, hava kirliliği ile mücadelede Baoding, Langfang, Luoyang, Anyang, Puyang ve Jinzhong kentlerinin başarısız olduklarını tespit ederek uyardı.

Çin Çevre Bakanlığı’ndan 6 kente hava kirliliği uyarısı

Enerji Günlüğü - Çin Çevre Bakanlığı, hava kirliliği ile mücadelede Baoding, Langfang, Luoyang, Anyang, Puyang ve Jinzhong kentlerinin başarısız olduklarını tespit ederek uyardı.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki altı kentin belediye başkanını kirlilikle mücadele hedefinde başarısızlık nedeniyle Pekin'e davet etti. Çevre Bakanlığı tarafından belirlenen kentlerin çelik merkezi Hebei eyaletindeki Baoding ve Langfang, komşu eyalet Henan'dan Luoyang, Anyang ve Puyang ve Shanxi eyaletinden Jinzhong olduğu bildirildi. 

Bakanlık açıklamasında "Bu kentler, mavi gökyüzünü savunmadaki çabalarında rehavete kapıldı, kilit görevler tamamlanmadı ve bazı sorunlar yeniden ortaya çıktı" denildi. 

Bakanlık altı kentin yöneticilerinin kendi sorunlarını cesaretle karşıladıklarını ve gelecekte bu savaşı kazanma vaadinde bulunduklarını belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler