1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömürde istikrar için harekete geçti

Çin kömürde istikrar için harekete geçti

Çin, koronavirüsün yayılması korkusuyla üretimi ve sevkiyatı aksayan kömür piyasasında üretim, fiyat ve satış anlaşmalarına uyulması için yasal önlemler alıyor.

Çin kömürde istikrar için harekete geçti

Enerji Günlüğü - Çin, koronavirüsün yayılması korkusuyla üretimi ve sevkiyatı aksayan kömür piyasasında üretim, fiyat ve satış anlaşmalarına uyulması için yasal önlemler alıyor.

Çin Ulusal Enerji İdaresi, kömür madeni şirketlerine piyasa arzının devam etmesi için kömür üretimine yeniden başlamalarını istedi. Kuruluş, koronavirüsün yayılması sonrası fiyatların istikrarlı sürdürülmesini talep etti. İdare web sitesinde yaptığı açıklamada, kömür fiyatlarını sözleşmelerin üstünde yükseltmek, orta ve uzun vadeli sözleşmeleri yerine getirmeyi reddetmek veya üretim alanları dışındaki kömür satışlarını kısıtlamak gibi faaliyetleri kesinlikle yasaklayacaklarını bildirdi. 

İç Moğolistan bölgesi ve Çin'in en büyük iki kömür madenciliği ü bölgesi olan Shanxi Eyaleti’ndeki yerel yönetimler, kömür şirketlerinden taşımacılığı azaltmak ve virüsün yayılmasını önlemek için yakıtları bölgeler dışında satmamalarını istemişti. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler