1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer yakıtlı üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak

Çin nükleer yakıtlı üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak

Deniz gücünü arttırmak isteyen Pekin yönetimi, Type 003 tipi nükleer güç kullanan üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak.

Çin nükleer yakıtlı üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Deniz gücünü arttırmak isteyen Pekin yönetimi, Type 003 tipi nükleer güç kullanan üçüncü uçak gemisini bu yıl tamamlayacak.

Çin, deniz savunmasında ABD ile arasındaki deneyim açığını kapatmak üzere bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Çin’in nükleer güç kullanan üçüncü uçak gemisinin 2021 yılı içinde hazır olacağı belirtildi. Global Times gazetesinin haberine göre, Tip 003 üçüncü uçak gemisinin birkaç ay içinde tamamlanacağına dair pek çok işaret bulunuyor.

Öte yandan yeni uçak gemisinin Jiangnan Changxing tersanelerinde uydudan çekilmiş fotoğrafları “Ordnance Industry Science Technology” dergisinin WeChat hesabından yayınlandı. 

ÜÇÜNCÜ UÇAK GEMİSİ İKİNCİDEN DAHA BÜYÜK OLACAK

Yetkililer montaj aşamasında olan gemi hakkında sessiz kalmayı tercih ederken bazı kaynaklar, Tip 003 gemisinin, Çin’in ikinci uçak gemisi Shandong’dan daha büyük olacağını söylüyor. Uzmanlar, geminin su altında 100 bin tonluk suya yer değiştirecek bir hacme sahip olacağını belirtiyor. Bu ölçü, Kitty Hawk sınıfı Amerikan gemileri için 80 bin ton kadar olup Fransız Charles de Gaulle uçak gemisi için ise 42 bin 500 ton düzeyinde bulunuyor. 

Tip 003 ayrıca, kendisinden önceki klasik fırlatma kulvarıyla donanmış diğer iki Çin uçak gemisinden farklı olarak elektromanyetik mancınık/fırlatma sistemiyle donanmış olacak.

Çin, 2035 yılına kadar dördü nükleer güç kullanan olmak üzere altı adet uçak gemisine sahip olmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler