1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’den hidrojen yakıtlı araçlara teşvik

Çin’den hidrojen yakıtlı araçlara teşvik

Çin hükümeti ilk kez yıllık çalışma raporuna hidrojenli araçların aküsünü doldurmak için istasyon inşasının teşvik edilmesini ekledi.

Çin’den hidrojen yakıtlı araçlara teşvik

Enerji Günlüğü - Çin hükümeti ilk kez yıllık çalışma raporuna hidrojenli araçların aküsünü doldurmak için istasyon inşasının teşvik edilmesini ekledi.

Çin Hükümetin yıllık çalışma raporu Mart ortasında değiştirilerek, ilk kez hidrojenli araçların aküsünü doldurmak için istasyon inşasının teşviki amacı eklendi. Ülke genelinde 15 kadar hidrojen yakıt istasyonu var.

Resmi basın organlarınca açıklanan bir hükümet planına göre Beijing, ülke yollarında gelecek yıl için 5.000, 2025'e değin 50.000 ve 2030'da da bir milyon hidrojenli araç bulunmasını hedefliyor. Çin’de sadece geçen yıl toplam 28 milyon araç satıldı.

ON YILDA BİR MİLYON HİDROJEN YAKITLI ARAÇ ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Daha önce de lityum-iyon akülü elektrikli otomobillerin üretiminde başı çeken Çin, şimdi hidrojen motoru yapımını hızlandırmaya çalışıyor. Yetkililer imalatçıları bu yeni vaatleri içeren teknolojiye yöneltiyor ve on yıl içinde bir milyon araç üretimi hedefliyor.

HAVA KİRLİLİĞİNİN AZALTILMASINDA BİR SONRAKİ AŞAMA HİDROJEN YAKITLI ARAÇLAR

Elektrikli araçların özerklik süresinin görece düşüklüğü, akünün doldurulma süresi ve elektrik tüketiminin azaltılması gibi sorunlarını dikkate alan Fitch Solutions analistleri, hidrojenin, araçların kirleticiliğinin azaltılması sürecinde bir sonraki aşama olduğu görüşündeler. Bu araçların teknolojisi, bir rezervuarda depolanan sıkıştırılmış hidrojenin bir pil aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürülerek bir elektrik motorunun beslenmesiyle çalışıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler