1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin`den kömür yakıtlı elektrik üretimine destek

Çin`den kömür yakıtlı elektrik üretimine destek

Enerji Günlüğü - Çin, ekonomiyi canlandırmak için kömür yakıtlı santrallerde üretilen elektrik fiyatlarını düşürecek.Çin bir yandan hava kirliliği...

Çin`den kömür yakıtlı elektrik üretimine destek

Enerji Günlüğü - Çin, ekonomiyi canlandırmak için kömür yakıtlı santrallerde üretilen elektrik fiyatlarını düşürecek.

Çin bir yandan hava kirliliği ile başedebilmek için kömür kullanımını sınırlandırmaya çalışırken, diğer yandan 1990 yılından bu yana en düşük ekonomik büyümeyi canlandırmanın yollarını arıyor. Çin, şirketlerin maliyetlerini azaltarak ekonomiyi canlandırmak için kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerinde indirime gideceğini açıkladı.

Yapılacak olan indirim ile toptan satış fiyatlarının ortalama her bir kilovatsaat için 0.02 yuan düşmesi, perakende satış fiyatlarının da ticari ve sanayi tüketicileri için kilovatsaatte 0.018 yuana kadar düşmesi bekleniyor. Ancak bu indirimin ne zaman yürürlüğe gireceği hakkında herhangi açıklama yapılmış değil.

Ayrıca, Premier Li Keqiang başkanlığındaki Kabine, gelecek aydan itibaren sektördeki çeşitli yönetimsel yükümlülükleri de yürürlükten kaldırma ve demir madeni için vergileri azaltma kararı aldı.

KÖMÜR FİYATLARINA BASKI OLUŞTURABİLİR

Öte yandan, Çin'in enerji santralleri için vergide indirim yapmasının kömür fiyatları için baskı oluşturabileceği düşünülüyor. Bazı analistlere göre de, kısa vadede kömür sektörü için hiç bir değişiklik olmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler