1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çipras`tan TR`ye: Kıbrıs`ta gaz aramaya son ver

Çipras`tan TR`ye: Kıbrıs`ta gaz aramaya son ver

Enerji Günlüğü - Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Türkiye'nin Kıbrıs karasularındaki Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini geri çekmesini...

Çipras`tan TR`ye: Kıbrıs`ta gaz aramaya son ver

Enerji Günlüğü - Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Türkiye'nin Kıbrıs karasularındaki Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini geri çekmesini istedi.

Dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ziyaret eden Yunanistan'ın yeni seçilen Başbakanı Aleksis Tsipras (Çipras), Kıbrıs sorununun Atina hükümetinin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin Kıbrıs'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi.

Tsipras, Ankara'nın Kıbrıs karasularındaki Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisini geri çekmesini istedi. Bu adımın geçen Ekim'de kesilen Kıbrıs görüşmelerinin yeniden başlayabilmesine zemin hazırlayacağını belirten Tsipras, "Araştırma gemisi Barbaros'un münhasır ekonomik bölgede Kıbrıs'ın egemenlik haklarını ihlal etmesi, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir ve müzakere sürecini sekteye uğratmaktadır. Görüşmeler devam etmelidir. Ancak bunun için Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuka saygı göstermesi ve tehditlerden vazgeçmesi gerekir" dedi.

Türkiye, Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz sondajı için ihaleye çıkmasına misilleme olarak sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'yı Ekim'de Ada'nın güneydoğusuna göndermişti.

Tsipras'ın Kıbrıs ziyaretinde bazı Kıbrıs Türk dernekleriyle de bir araya geleceği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler