1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çorum İl Özel İdaresi rüzgar türbini kuruyor

Çorum İl Özel İdaresi rüzgar türbini kuruyor

Enerji Günlüğü - Çorum İl Özel İdaresi, Yenileneblilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında 250 kWh üretim kapasiteli bir rüzgâr türbini kuracak.Çorum...

Çorum İl Özel İdaresi rüzgar türbini kuruyor

Enerji Günlüğü - Çorum İl Özel İdaresi, Yenileneblilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında 250 kWh üretim kapasiteli bir rüzgâr türbini kuracak.

Çorum İl Özel İdaresi, OKA 2014 Yılı Teklif Çağrısı olan Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında proje bütçesinin yüzde 46,96'sı oranında hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Amasya Yatırım Destek Ofisi'nde İl Özel İdaresi ile OKA arasında bir protokol imzalandı.

Anlaşmaya imza atan İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, kurulacak 250 kWh üretim kapasiteli türbinle Çorum ve bölgesinde yenilenebilir ve temiz enerji konusundaki farkındalığı arttırmayı, ayrıca rüzgar enerjisi üretim payına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Arslan, ayrıca söz konusu yatırım sonrasında İl Özel İdaresi de dahil olmak üzere, kuruma bağlı 6 farklı birimin tüm elektrik giderlerinin karşılanacağını belirtti. Aslan, "Yılda yaklaşık 170 bin TL elektrik giderlerimiz karşılanacak. Proje sonunda İl Özel İdaresi, Vali Konağı, Devlet Tiyatro Salonu, İl Genel Meclis Binası, Asfalt Şantiyesi, Ovasaray Şantiyesi'nin elektrik giderleri karşılanmış olacak" dedi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler