1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Danfoss emisyonu yarıya düşürecek

Danfoss emisyonu yarıya düşürecek

Enerji Günlüğü - Isıtma, soğutma ve güç elektroniği firması Danfoss, 2030'a kadar enerji tüketimini ve karbondioksit salımını yüzde 50 azaltmayı...

Danfoss emisyonu yarıya düşürecek

Enerji Günlüğü - Isıtma, soğutma ve güç elektroniği firması Danfoss, 2030'a kadar enerji tüketimini ve karbondioksit salımını yüzde 50 azaltmayı hedefliyor

Danfoss Genel Müdürü & CEO Niels B. Christiansen, enerji tasarrufu alanında en yenilikçi ve verimli teknolojileri dünya çapında hizmete sunarak şehirlerin ve şirketlerin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olduklarını söyledi. Christiansen "Şimdilerde bugüne dek yaptıklarımızı biraz daha ileri götürecek yeni ve iddialı bir iklim stratejisi üzerine yoğunlaşmaktayız. Bunu, iklim sektöründe lider olmanın doğal bir sonucu olarak görüyoruz" dedi.

GÜNEŞ PARKLARI KURUYOR

Danfoss, 2013 yılında Nordborg, Danimarka'da bulunan genel merkezinin yanına türünün İskandinavya'daki en büyük örneği olan güneş pili parkı kurdu. İçerisinde birer aile yaşayacak şekilde toplam 400 evin yıllık tüketimini karşılayacak miktarda elektrik üreten bu parkın toplam kapasitesi 2,2 MW.

HİNDİSTAN'DA GÜNEŞ PİLİ

Danfoss’un Hindistan'daki yeni yerleşkesinde ise geçen yıl 1MW kapasiteli başka bir güneş pili sistemi açıldı. Bu yeni yerleşke uluslararası LEED Platin sertifikası ile yeşil ve sürdürülebilir bir bina kompleksi olduğunu belgeledi. Bu tesislerde, enerji tasarruflu Danfoss ürünleri kullanıldı.

DANFOSS'UN 2030 HEDEFLERİ

Danfoss, 2007 yılında satılan 1m DKK başına 24 MWh olan enerji yoğunluğunu 2030 yılına kadar yüzde 50 düşürerek 12 MWh değerine indirmeyi hedefliyor.

Danfoss’un bir diğer hedefi de, kullandığı enerji miktarının neden olduğu CO2 düzeyini yarıya düşürmek.

2007 yılında Danfoss, 1 MWh enerji için 320 kg CO2 salınımına neden oldu. 2030 yılında bu değerin 160'ı aşmaması hedefleniyor.

Danfoss'un enerji yoğunluğunun 2017 yılından itibaren her yıl yüzde 3; 1 MWh enerji başına CO2 salımının ise yüzde 5 oranında düşmesi hedefleniyor.

...

Önceki ve Sonraki Haberler