1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Danfoss'tan enerji verimliliği alanında işbirliği

Danfoss'tan enerji verimliliği alanında işbirliği

Enerji Günlüğü – Danfoss, dünya genelindeki enerji verimliliğinin oranını iki katına çıkarmak için Sustainable Energy for All (SEforALL) ile iş birliği...

Danfoss'tan enerji verimliliği alanında işbirliği

Enerji Günlüğü – Danfoss, dünya genelindeki enerji verimliliğinin oranını iki katına çıkarmak için Sustainable Energy for All (SEforALL) ile iş birliği yaptı.

Danfoss, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Gelişim Hedefi (SDG7) sürecini hızlandırmak için Sustainable Energy for All (SEforALL) inisiyatifinin yeni tedarik partneri oldu.

Danfoss, son üç yılda SEforALL ile sürdürdüğü iş birliği çalışmalarının ardından inisiyatifin resmi tedarik partneri oldu. SEforALL, SDG7 doğrultusunda dünya genelinde sürdürülebilir enerjiye erişimi ve 2030 yılında bunun nasıl gerçekleştirilebileceğini tartışmak için devlet, özel sektör ve sivil toplum liderlerini bir araya getiren ve kâr amacı gütmeyen küresel bir kuruluş. Danfoss ise, enerji verimliliği, bölgesel enerji sistemleri, soğutma teknolojisi ve bina verimliliği ile ilgili faaliyetleri destekleyecek.

Danfoss'u destekleyen Bitten and Mads Clausen Derneği, yeterli kapasiteyi sağlamak için 2016 yılında UN City UNEP-DTU departmanında Kentlerde Bölgesel Enerji İnisiyatifi’nin hayata geçirilmesi konusunda çalışan üç bölgesel enerji uzmanının üç yıllık 9 milyon Danimarka Kronu olan masrafını üstlendi. Danfoss, Bölgesel Enerji Hizmetlerinin (DES) hızlanması için UN Environment ve SEforALL ile iş birliğine devam edecek.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ TASARRUF VE VERİMLİLİK ÖNLEYECEK  

Danfoss Soğutma Bölümü Başkanı ve Danfoss Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Fischer, "Enerji verimliliğini ikiye katlamak ve SDG7 hedefine ulaşabilmek içinkentlerde bölgesel enerji alanında çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Enerji giderlerinden tasarruf ve enerji verimliliği sağlayarak iklim değişikliği ile mücadele edeceğimizi, böylelikle hem müşterilerimize hem de gezegenimize yardımcı olabileceğimizi gösterdik" dedi. SEforALL CEO'su ve BM Sustainable Energy for All Özel Temsilcisi Rachel Kyte ise şöyle konuştu; "Danfoss gibi şirketler, sürdürülebilirlik gelişim hedeflerini gerçekleştirmenin ne tür başarıları beraberinde getireceğini dünyanın görmesine yardımcı olabilir."

Önceki ve Sonraki Haberler