1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Denizli sera gazı salımını yüzde 21 azaltacak

Denizli sera gazı salımını yüzde 21 azaltacak

Denizli 2030 yılına kadar iklim değişikliğine yol açan seragazı salımlarını %21 oranında azaltmayı hedefliyor. 

Denizli sera gazı salımını yüzde 21 azaltacak

Enerji Günlüğü - Denizli 2030 yılına kadar iklim değişikliğine yol açan seragazı salımlarını %21 oranında azaltmayı hedefliyor. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, iklim değişikliğine karşı iki yıl önce başlattığı “İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver” projesi tamamlandı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinatörlüğündeki proje kapsamında Denizli’de 2030 yılı itibarıyla seragazı salımlarında %21 azaltım hedefleniyor.

AMAÇ ULUSAL ÇABALARA YEREL DESTEK SAĞLAMAK

Küresel iklim değişikliğiyle mücadele için yürütülen ulusal çabalara Denizli olarak yerel düzeyde katkı sağlamayı amaçlayan proje ile özel olarak da ilin iklim değişikliğine “Dirençli” hale gelmesi ve sera gazı salım azaltım hedefiyle “İklim Dostu” olması hedefleniyor. Bu kapsamda iklim değişikliği ile mücadele konusunda belediye personeli teknik kapasitesinin geliştirilmesi, Denizli iklim değişikliği eylem planının hazırlanması ve bu planın kamuoyuna sunularak halka yönelik farkındalık oluşturulması çalışmaları yürütüldü.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler