1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Depremzede faturası iptal başvurularında süre 65 gün uzatıldı

Depremzede faturası iptal başvurularında süre 65 gün uzatıldı

Depremzedelerin enerji faturası borçlarının silinmesiyle ilgili başvuruların süresi 01 Kasım’a kadar uzatıldı.

Depremzede faturası iptal başvurularında süre 65 gün uzatıldı

Enerji Günlüğü - Depremzedelerin enerji faturası borçlarının silinmesiyle ilgili başvuruların süresi 25 Ağustos 2023’te değil 01 Kasım 2023 tarihinde sona erecek. 

Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre, deprem felaketi dolayısıyla ilan edilen olağanüstü hal kapsamında enerji faturası (elektrik ve doğalgaz) silinecek olan abonelerin listelerinin bildirim süresi ile borç silme başvurularının süresi, 01 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı. 

Düzenleme 06 Şubat 2023 tarihine kadar tahakkuk eden ancak tahsil edilmemiş olan tüketim tutarları ile son okuma tarihinden 06 Şubat 2023 tarihine kadarki döneme ait tüketimler için tahakkuk ettirilecek tüketim tutarları ve bu abonelerin varsa daha önceki dönemlere ilişkin ödenmemiş faturaları ile bunların ferilerinin iptal edileceği hükmünü getiriyordu. Ancak görevli tedarik şirketlerinin, aboneleri adına yapacakları başvurularda, hasar durumuna karşı itiraz edilmiş ve/veya yargı yoluna gidilmiş olanlar, düzenlemenin kapsamı dışında tutulacak. 

Düzenleme kapsamında olup, borçları silinecek olan abonelerin listelerinin bildirimi ile borç silme başvuruları; ilgili şirketler tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) verilen süre zarfında yapılması gerekiyor. Daha önce Tebliğin yürürlüğe girdiği 25 Mayıs 2023 tarihten itibaren 90 gün içinde (25 Ağustos 2023 günü saat 17.00’ye kadar) başvuruların yapılması öngörülüyordu. Böylece bu süre 01 Kasım 2023’e kadar uzatılmış oldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler