1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğu Akdeniz açıklaması

Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğu Akdeniz açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı sınırları içinde sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerinin belirlenen programa göre sürdürüleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğu Akdeniz açıklaması

Enerji Günlüğü - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı sınırları içinde sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerinin belirlenen programa göre sürdürüleceğini açıkladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, TPAO'nun, sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusunda bulunmasıyla ilgili açıklaması hakkında Bakanlığa yöneltilen soruya yazılı yanıt verildi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikolaos Dendias’ın Türkiye Petrolleri’nin sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri için ruhsat başvurusuna ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: "Türkiye Petrolleri’nin araştırma ve sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğu yeni ruhsat sahaları, ülkemizin BM’ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içindedir. Ülkemiz, defalarca duyurduğu bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdürecektir. Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma konusunda kararlılığımız tamdır. Bu çerçevede, sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerimiz evvelce belirlenen programa göre sürdürülmektedir. " 

TPAO, Akdeniz'de Türk kara suları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş ruhsat sahalarında 7 ilave petrol sahası için başvuruda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin kararı ise 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler