1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan AB’ye Türkiye uyarısı

Yunanistan’dan AB’ye Türkiye uyarısı

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, AB'yi Türkiye'nin Akdeniz'de doğalgaz arama faaliyetlerinin gerilimi tırmandıracağı konusunda uyardı.

Yunanistan’dan AB’ye Türkiye uyarısı

Enerji Günlüğü - Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, AB'yi Türkiye'nin Akdeniz'de doğalgaz arama faaliyetlerinin gerilimi tırmandıracağı konusunda uyardı.

TPAO’nun Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş ruhsat sahalarında yedi adet ilave petrol sahası için başvurularının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ve Dışişleri Bakanlığı’nın da, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, TPAO'nun sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaşmasının ardından Yunanistan harekete geçti. Yeni ilave ruhsat başvurularının kendi kıta sahanlığı ile çakıştığını söyleyen Yunanistan üyesi olduğu Avrupa Birliği’nin desteğini bekliyor.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki son doğalgaz arama faaliyetlerinin gerilimin tırmanmasına yol açabileceği konusunda AB liderliğini uyardığını söyledi. 

Mitstokais'in Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e Türkiye’nin son faaliyetlerini protesto eden bir mektup gönderdiğini belirten Sözcü, mektupta, "Türk tarafı ile gerilimin tırmanması sadece ikili ilişkilerde krize yol açmaz, ayrıca Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki tüm ilişkilerde bir krize neden olur" ifadelerinin yer aldığını vurguladı. 

Başbakan Kyriakos Mitsotakis ise konuya ilişkin Avrupalı ortaklarının desteğini alacaklarından emin olduğunu vurgulayarak, “Avrupa Birliği'nin mutlak desteğine sahip olacağımızdan kesinlikle eminim. Dolayısıyla bu dönemi zamanla aşabileceğimizi umuyorum” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler