1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Doğal Enerji Burgaz RES’in kapasitesini artıracak

Doğal Enerji Burgaz RES’in kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Doğal Enerji, Çanakkale Gelibolu’da bulunan 15 MW’lık Burgaz RES’e 7 rüzgar türbini daha ekleyerek kapasitesini 31 MW’a çıkaracak.Polat...

Doğal Enerji Burgaz RES’in kapasitesini artıracak

Enerji Günlüğü - Doğal Enerji, Çanakkale Gelibolu’da bulunan 15 MW’lık Burgaz RES’e 7 rüzgar türbini daha ekleyerek kapasitesini 31 MW’a çıkaracak.

Polat Enerji ve Demirer Holding ortak iştirak şirketi olan Doğal Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Gelibolu İlçesi, Cevizli Köyü, Burgaz- Munip Çiftliği Mevkiinde mevcut durumda 18 adet türbin ile 14,9 MWm/14,9 MWe kurulu güce sahip olan Burgaz Rüzgâr Enerji Santrali’ne (RES) 7 adet türbin ilavesi ile , toplam kurulu gücünün 31 MWm’e çıkarılması planlanıyor. 

Toplam maliyeti 64 milyon lira olarak hesaplanan kapasite artışı ile toplamda 25 adet türbin ile yılda 99.120.000 kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Üretilecek elektrik enerjisinin ulusal sisteme iletilmesi için 154 kV ile Kumlimanı-Gelibolu TM’ye girdi çıktı ile sağlanacak. Üretilecek elektrik enerjisinin ulusal sisteme iletilmesi için 154 kV ile Kumlimanı-Gelibolu TM’ye girdi çıktı yapılacak.

Doğal Enerji sahip olduğu toplamda 150.6 MW kurulu gücünde kapasiteye sahip 4 adet rüzgar enerji santrali ile yaklaşık 160 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler