1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaz merkezi olma çabası ete kemiğe büründü

Doğal gaz merkezi olma çabası ete kemiğe büründü

Enerji Bakanı Fatih Dönmez katıldığı canlı yayında, Bulgaristan ile yakın zamanda yapılan doğal gaz anlaşmasının Türkiye’nin doğal gaz merkezi olma hedefine etkilerini değerlendirdi.

Doğal gaz merkezi olma çabası ete kemiğe büründü

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye ile Bulgaristan arasında gerçekleşen doğal gaz anlaşmasına dair görüşlerini belirtirken, doğal gaz merkezi olma hedefinde bu anlaşmanın ilk adım olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak’ın Filyos beldesindeki doğal gaz sahasında gerçekleştirilen canlı yayında, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ile Bulgaristan’ın kamu doğal gaz şirketi Bulgargaz arasında yapılan anlaşmayı değerlendirdi. 3 hafta önce Cumhurbaşkanı’nın Bulgaristan heyetini İstanbul'da ağırladığını belirten Dönmez, “Gündemde enerji ve doğal gaz konusu vardı. Bulgaristan bizim gibi enerjide dışa bağımlı ülke. Alternatif kaynak arayışı içindelerdi. Bizim altyapımız oldukça güçlü. Depolarımızın kapasite sayısını arttırdık. Öncelikle kendi arz güvenliğimiz, kendi içimizde tüketilecek gazın işlenmesi ve iletilmesiyle ilgili” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK BİR GAZ REZERVİNE SAHİP OLACAĞIZ”

Türkiye’nin Avrupa'nın güney doğusunda gaz merkezi olmasına ilişkin çabalarının olduğunu dile getiren Bakan Dönmez, “Bu ete kemiğe büründü. Bulgaristan'da yapılan anlaşmayla bunun ilk adımını atmış olduk. Türkiye 15 çeşitli kaynaktan doğal gaz alıyor. İran, Azerbaycan, Rusya en çok doğal gaz rezervine sahip ülkeler. Hazar'ın doğusundan, Irak'tan, Doğu Akdeniz'den gelecek kaynaklar da eklenebilir. Bu kaynağın girdiği noktada pazarın oluşması, ticaretin oluşması gayet doğal. Bir de buna yerli gazı eklediğimiz de çok daha büyük gaz rezervine sahip olacağız" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler