1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Bulgaristan'a yılda 1.5 milyar m3 gaz gönderecek

Türkiye Bulgaristan'a yılda 1.5 milyar m3 gaz gönderecek

Türkiye ile Bulgaristan doğal gaz alanında 13 yıllık bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile Türkiye Bulgaristan’a yılda 1,5 milyar m3’e kadar gaz gönderecek.

Türkiye Bulgaristan'a yılda 1.5 milyar m3 gaz gönderecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bulgaristan ile imzalanan doğal gaz anlaşmasının Türkiye’nin gaz merkezi olması için önemli adımlardan birisi olduğunu söyledi.

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurulabileceği yönlü açıklamasının ardından Türkiye bu alanda ilk adımı attı. Türkiye ile Bulgaristan doğal gaz anlaşması imzaladı. Anlaşma Botaş ile Bulgaristan doğal gaz şirketi Bulgargaz arasında imzalandı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmanın süresi 13 yıl olacak. Yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi söz konusu olacak” Başta Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak” dedi. Anlaşmaya göre Türkiye'den Bulgaristan'a 13 yılda toplam 19,5 milyar m3 doğal gaz transfer edillecek. 

Bakan Fatih Dönmez, anlaşmayı aynı zamanda Türkiye’nin gaz merkezi olması yolunda atılmış önemli adımlardan biri olarak nitelendirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler