1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Denkov: Türkiye ile gaz anlaşması Bulgaristan yararına değil

Denkov: Türkiye ile gaz anlaşması Bulgaristan yararına değil

Bulgaristan, Türkiye ile imzaladığı ve yılda 1,5 milyar m3’e kadar gaz alımını içeren 13 yıllık anlaşmanın şartlarının değiştirilmesini talep ediyor.

Denkov: Türkiye ile gaz anlaşması Bulgaristan yararına değil

Enerji Günlüğü -  Bulgaristan, Bulgargaz ile BOTAŞ arasında yapılan anlaşmada, kendi yararlarına olmayan şartların değiştirilmesini istiyor. Bulgar basınında yer alan habere göre, sözleşmenin gözden geçirilmesi yönünde Bulgargaz ile Botaş arasında temaslar sürüyor.

“SÖZLEŞME BULGARİSTAN YARARINA DEĞİL”

Haberde Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov’un, "Bu sözleşme Bulgaristan yararına değil, çünkü tek taraflı. Devlete çok ciddi mali yükümlülükler yüklendi. Bu asimetriyi ortadan kaldırmanın veya azaltmanın yolunu arıyoruz” ifadesine yer verildi.

“AVRUPA KURALLARI İHLAL EDİLDİ”

Denkov, geçici hükümetin girişimiyle yapılan sözleşmeyle bazı Avrupa kurallarının ihlal edildiğine dair denetim sürerken, kendilerinden bazı evraklar istenildiğini belirtti. Geçici hükümetin Botaş ile yaptığı anlaşmanın denetimi konusunda Avrupa Komisyonuna iletilen taleple ilgili hala bir sonuç almadığını belirten  

Bulgargaz ile BOTAŞ arasında, BOTAŞ'ın LNG terminallerinin ve gaz dağıtım ağının kullanımına yönelik anlaşma geçen yılın ilk ayında imzalanmıştı. Anlaşmaya göre Türkiye'den Bulgaristan'a 13 yılda toplam 19,5 milyar m3 doğal gaz transfer edillecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler