1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Botaş, Bulgargaz ile doğal gaz anlaşması imzalayacak

Botaş, Bulgargaz ile doğal gaz anlaşması imzalayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Botaş’ın Bulgaristan kamu doğal gaz şirketi Bulgargaz ile doğal gaz anlaşması imzalayacağını açıkladı.

Botaş, Bulgargaz ile doğal gaz anlaşması imzalayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Bulgaristan’a doğal gaz satacak. Bugün Botaş ile Bulgargaz arasında bu konuda bir anlaşma imzalanacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün Bulgaristan’a gidiyor. Dönmez, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan Başbakanı Gılıb Donev ve Bulgaristan Enerji Bakanı Rosen Hristov ile görüşecek. Görüşmelerde iki ülke arasındaki enerji işbirliği ele alınacak. Bakan Dönmez’in ziyareti sırasında Bulgaristan kamu doğal gaz şirketi Bulgargaz ile Botaş doğal gaz anlaşması imzalanacak. İmza töreni Bulgaristan Başbakanı Gılıb Donev ve Enerji Bakanları huzurunda gerçekleştirilecek.

Dönmez, dün akşam yaptığı açıklamada Bulgargaz ile BOTAŞ arasında bugün önemli bir anlaşma imzalanacağını ve Türkiye'nin Bulgaristan'a doğalgaz satacağını açıklamıştı.

Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov da geçtiğimiz günlerde, Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminallerinden 1 milyar metreküplük kapasite kullanmak için müzakerelerin sürdüğünü söylemişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler