1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz piyasasında işlem ücretleri belli oldu

Doğalgaz piyasasında işlem ücretleri belli oldu

Enerji Günlüğü - Organize Toptan Doğalgaz Satış Piyasası’nda (OTSP) katılımcılardan bin metreküp başına 0,0008 TL alım-satım işlem ücreti alınacak....

Doğalgaz piyasasında işlem ücretleri belli oldu

Enerji Günlüğü - Organize Toptan Doğalgaz Satış Piyasası’nda (OTSP) katılımcılardan bin metreküp başına 0,0008 TL alım-satım işlem ücreti alınacak.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul) 1 Eylül 2018 tarihinde açılacak Organize Toptan Doğalgaz Satış Piyasası’nın işletim gelir tavanının karşılanması için uygulanacak bedel ve komisyonlar ile uygulamaya ilişkin yöntemleri belirledi. 

ÜCRETLER AYRI TAHAKKUK EDECEK

Düzenlemeye göre OTSP sadece işletim için ihtiyaç duyulacak kadar gelir elde edecek, kar amacı gütmeyecek. Piyasa işletim ücreti ve dengesizliklerin uzlaştırılması işletim ücreti, doğalgaz alım ve satımına ilişkin tutarlardan ayrı olarak tahakkuk ettirilecek. 

ÜÇ ADET GELİR KALEMİ 

OTSP’nin gelirleri üç kalemden oluşacak. Bunlar, birim işletim ücreti, birim dengesizlik uzlaştırma işletim ücreti ve kabul edilmeyen itiraz ücreti olarak sıralanıyor. Katılımcılara uygulanacak birim işlem ücreti ile birim dengesizlik uzlaştırma işletim ücreti bin metreküp (Sm3) başına 0,0008 TL olarak belirlendi. Kabul edilmeyen itiraz ücreti ise itiraz başına 200 TL olarak uygulanacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler