1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dönmez: Nisan’da YEKA GES-3 yarışmalarını tamamlayabiliriz 

Dönmez: Nisan’da YEKA GES-3 yarışmalarını tamamlayabiliriz 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKA GES-3 yarışmalarının Nisan ayı içerisinde tamamlanabileceğini açıkladı.

Dönmez: Nisan’da YEKA GES-3 yarışmalarını tamamlayabiliriz 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKA GES-3 yarışmalarının Nisan ayı içerisinde tamamlanabileceğini açıkladı.

İstanbul Raffles Otel’de gerçekleştirilen GÜYAD 4. Olağan Genel Kurulu’na video konferans aracılığıyla katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz haftalarda başvuruları alınan mini güneş YEKA’da 709’dan fazla başvuru aldıklarını ve alınan tekliflerle ilgili kesin bir takvim vermemekle birlikte çalışmaların devam ettiğini, Nisan ayı içerisinde bu yarışmaların tamamlanabileceğini belirtti. 

GÜNEŞTE YILDA ORTALAMA YÜZDE 10 BÜYÜME BEKLENİYOR

Dönmez, Türkiye’nin güneşten elde ettiği elektrik üretiminin son bir yılda yüzde 50 oranında arttığını belirterek, salgının etkilerine karşın güneş enerjisinin geleceğine dair büyük beklentileri olduğunu söyledi. 10 yıl öncesine göre güneş enerjisi maliyetlerinin en az 5 katı oranında azaldığına dikkat çeken Dönmez, 2030’a kadar güneş enerjisi alanında yılda ortalama yüzde 10 büyüme beklendiğini ve güneşin büyümenin merkezinde olduğunu sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler