1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Pilot depolama projelerini finanse edeceğiz

Dönmez: Pilot depolama projelerini finanse edeceğiz

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, artan yenilenebilir enerjinin değerlendirilmesi için dağıtım bölgelerinde pilot elektrik depolama projelerini devletin finanse edeceğini açıkladı. 

Dönmez: Pilot depolama projelerini finanse edeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, artan yenilenebilir enerjinin değerlendirilmesi için dağıtım bölgelerinde pilot elektrik depolama projelerini devletin finanse edeceğini açıkladı. 

Berlin Enerji Dönüşümü Diyaloğu Toplantısı'nın yedincisine video konferans yöntemiyle katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji dönüşümünün sadece yakıtların değil, kurumların, pazarların, piyasa oyuncularının ve tüketicilerin de dönüşümü olması nedeniyle karmaşık ve zorlu bir süreç olduğunu ifade etti. Bu nedenle daha sonuç-odaklı pilot projelere odaklanmanın bir zorunluluk olduğunu kaydeden Dönmez, bu geçişin yükünün hükümetlerin omuzlarında olduğunu belirtti. 

Şebeke, mevzuat ve sistem güvenliğinin yenilenebilir enerjinin azami şekilde kullanımına olanak sağlaması gerektiğini ifade eden Dönmez, “Türkiye olarak, gittikçe artan yenilenebilir enerjiden kaynaklı depolama sorunlarını ortadan kaldırabilmek için tüm dağıtım bölgelerimizde pilot depolama projelerini finanse edeceğiz” dedi. 

KAMU - ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Dönmez ayrıca farklı paydaşların katılımı olmadan dönüşüm projelerine ilişkin politikaların gerçekleştirilmesinin çok zor olacağına da dikkat çekti. Bu nedenle kamu ve özel sektör arasında hem ulusal hem de uluslararası düzeyde iş birliği ve uyumun sağlanması gerektiğini belirtti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler