1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik depolarının teknik kriterleri 1 Eylül’de duyurulacak

Elektrik depolarının teknik kriterleri 1 Eylül’de duyurulacak

TEİAŞ, elektrik depolama tesislerine ilişkin teknik kriterleri, 01 Eylül 2021 tarihine kadar duyuracak. 

Elektrik depolarının teknik kriterleri 1 Eylül’de duyurulacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, elektrik depolama tesislerine ilişkin teknik kriterleri, 01 Eylül 2021 tarihine kadar duyuracak. 

Elektrik Şebeke Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik, Yönetmelikte yer alan enerji depolama sistemlerinin tanımını, önceki tanıma göre kısa ve basit bir ifadeye kavuşturdu ve “elektrik enerjisini depolayabilen ve depolanan enerjiyi sisteme verebilen tesis” olarak ifade etti. 

TESİSİN NİTELİĞİ VE KAYNAĞI FARK ETMEYECEK

Böylece elektrik depolama tesislerinin teknik özellik, kaynak veya diğer herhangi bir niteliğiyle ayrılmalarına gerek olmayacak; sistemden elektrik çekebilen ve gerektiğinde sisteme elektrik verebilen bütün depolama tesisleri Yönetmelik kapsamında değerlendirilecek. 

TEİAŞ’IN YETKİSİ GENİŞLETİLDİ

Yan hizmetler kapsamında, elektrik depolama tesislerinin hangi teknik kriterlere uygun olarak kullanılabileceği, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından hazırlanarak ilan edilen teknik kriterler çerçevesinde belirlenecek. 

TEİAŞ TEKNİK KRİTERLERİ 1 EYLÜL’DE DUYURACAK

Elektrik depolama tesislerinin şebeke bağlantısı, SCADA ile izlenmesi ve yan hizmetler kapsamında kullanılmasına dair teknik kriterler, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin görüşlerinin alınmasını müteakip TEİAŞ tarafından 01 Eylül 2021 tarihine kadar hazırlanarak ilan edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler